Els 7 elements a tenir en compte per fer la llista de naixement del teu bebè

El dia ha arribat, el test d’ embaràs va donar positiu fa uns mesos i ja és el moment de començar a pensar en totes aquelles cosetes que necessitarà el vostre bebè. Amics i familiars ja us han dit que us deixaran això i allò, però no teniu molt clar que és el que realment necessitareu o si us agradarà allò que us deixin. El primer és tenir molt clar que el que li hagi pogut ser útil a una persona no té necessàriament que ser el que us sigui útil a vosaltres i viceversa, així que no teniu per què acceptar tot el que us ofereixin en un primer moment. Heu de valorar la vostra situació, si teniu espai a la cuina per a la trona o necessitareu una plegable, si el vostre cotxe té o no Isofix o si necessiteu un cotxet compacte o millor un de 3 peces. Heu de tenir en compte que no necessitarà el mateix cotxet una persona que visqui en una casa amb garatge, que una que necessiti pujar 3 pisos sense ascensor. O una persona que hagi de carregar el cotxet al maleter dia si i dia també amb una que no faci servir mai el cotxe. Per això hem de tenir clar quines són les nostres necessitats a l’hora d’escollir tots els articles de la nostra llista. Aquí us deixo 7 punts imprescindibles a tenir en compte a l’hora de confeccionar la vostra llista de naixement:

1- Alimentació del bebè

En un principi haurem de decidir si optar per la lactància materna o l’artificial, qualsevol de les dues opcions serà la millor perquè serà la que vosaltres triareu. Per a cadascuna d’elles hi haurà productes específics que podreu utilitzar:
  • 1.1 Si optem per la lactància materna, podem necessitar un tirallet i bosses per guardar la llet al congelador, discos de lactància i també ens poden ser molt útils els collars de lactància, ja que els bebès s’entretenen tocant-los amb les seves manetes mentre mamen.
  • 1.2 Si la nostra elecció és la lactància artificial, necessitarem alguns accessoris diferents, como són el dosificador de llet en pols, biberons, tetines adaptades a les seves necessitats, termo de líquids per poder preparar el biberó al carrer. També podríem necessitar un calenta biberons i un esterilitzador amb el qual podem esterilitzar tot el que el nen hagi de ficar-se a la boca.
Entre els cinc o sis messos començarem amb les primeres farinetes que podem fer-les a un robot de cuina que tritura completament els aliments per tenir la certesa de que no hagi cap resta d’aliment sencer que pugui ennuegar al nostre bebè. Quan ja comenci a menjar sòlids el més important és que el nen se senti integrat dins el nucli familiar a l’hora de menjar, si ens veu menjar ell menjarà també, per això és recomanable una trona que pugui estar el més a prop possible de la taula. També necessitarà una vaixella que no es trenqui si es cau i uns coberts que ell pugui manipular. Els pitets també són un element important si li tenim estima a la roba que porti, perquè les primeres vegades que mengi es ficarà perdut! [block id=»auto-open-newsletter»]

2- Bany e higiene del recent nascut

L’hora del bany és un moment molt especial del dia, els peques es relaxen molt jugant amb l’aigua i per als papis és un moment de connexió amb el seu bebè. Per això necessitarem un ambient agradable, amb una banyera pràctica i còmoda, que ens permeti tenir-la sense inutilitzar la resta dels elements del bany, per això és molt important valorar si necessitarem una banyera amb canviador, la qual és molt còmoda per poder canviar al bebè al bany que ja estarà calent, però fàcil de plegar per poder guardar-la o una només amb potes i cubeta i canviar al bebè a una altra habitació. També necessitarem capes de bany i el seu necesser amb la seva pinta i el seu tallaungles. Un element que ens pot ser molt útil també són els contenidors de bolquers, ja que permeten emmagatzemar una gran quantitat de bolquers usats d’una manera molt pràctica, sense tenir la molèstia dels mals olors.

3- Passeig, viatge, vacances amb el bebè

L’hora del passeig és molt emocionant per al bebè que descobreix el món per primera vegada, les llums del carrer, la gent, els comerços… Tot és nou i interessant. El bebè i els papàs necessiten un cotxet pràctic, còmode i fàcil de portar, els complements com la bossa o el sac per l’hivern també són elements a tenir en compte a l’hora de triar. A la mateixa línia podem trobar que comprar una motxilla porta bebès ens pot ser molt útil als moments en els que necessitem tenir les mans lliures, per anar a comprar, portar a un germanet, o anar per una ciutat abarrotada de gent, sempre hem de tenir en compte que aquesta motxilla sigui ergonòmica per portar perfectament segur i amb una bona posició al nostre bebè. Un dels elements més importants que hem d’incloure a la nostra llista és la cadira de seguretat del cotxe, també anomenat Sistema de retenció infantil (SRI) ja que és un element de seguretat activa del vehicle y serà la diferència entre salvar la vida en cas d’accident o lamentar-nos per pèrdues irreparables, i encara que la normativa ens obligui a portar al nostre fill en contra del sentit de la marxa fins els 15 mesos és molt recomanable fer-ho fins als 18 quilos, aproximadament 4 anys o més, ja que és la forma més segura en la que viatjarà. Per això hem de tenir presents tots els models de cadira que ens permetran portar al nostre bebè en aquesta posició valorant prestacions, preu i per descomptat seguretat.

4- Habitació del teu fill (bebè)

Per l’habitació de bebè és important poder emmagatzemar moltes coses, així doncs tenir un armari espaiós ens serà molt útil. També ens pot venir bé una còmoda de calaixos amb un canviador damunt per fer-nos més fàcil la tasca de canviar-li el boquer al nostre fill. Respecto al bressol, podem optar per una de senzilla i més endavant fer-li una habitació juvenil o per un moble convertible, que, amb el pas del temps podem transformar en un llit gran de 190cm i un escriptori. Així d’una sola compra, solucionem diversos anys de mobiliari. Els jocs de llit i la decoració de l’habitació també és un tema important a l’hora de confeccionar la nostra llista ja que aquest producte té un gran desgast.

5- Roba pel nadó

A l’hospital us demanaran que porteu un conjunt de primera posta que consisteix en un pelele que li cobreixi els peus i les mànigues, ja sigui estiu o hivern, i un gorret per què el bebè no perdi calor pel cap, ja que han estat 9 mesos vivint en un mitjà aquàtic molt calentet i no han de perdre calor. El millor teixit per això és el cotó orgànic ja que és el que menys risc té de produir al·lèrgies.

6- Seguretat del bebè a casa

Encara que podem pensar que casa nostra és molt segura, ens haurem de posar a la pell i sobretot alçada d’un bebè que comença a caminar, les cantonades dels mobles baixos o els sortints de les escales, etc, poden ocasionar lesiones a aquests petits exploradors que moltes vegades suficient tenen amb mantenir l’equilibri. També haurem de protegir els endolls i els calaixos per què no s’enganxin els ditets quan ja comencen a ser més curiosos.

7- Altres estris i complement pel recent nascut

Per últim podem afegir a la nostra llista tots aquells productes que ens facin il·lusió tenir com pelutxos, coixins, mòbils de bressol, articles personalitzats i demés decoració que sense ser molt necessari faran que tant nosaltres com el nostre bebè sentin la seva habitació més acollidora. Aquests serien els punts més importants al moment de confeccionar la vostra llista, encara que sempre és possible que durant els mesos posteriors al part necessiteu altres coses, però aquestes sempre les podeu afegir després amb més calma. [block id=»newsletter-popup-ca»]

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Carrito de compra